De veiligheid van onze fietsstoeltjes

Als je een fietsstoeltje koopt, wil je zeker weten weten dat je kind daar veilig in zit. Je kind moet stevig en comfortabel kunnen zitten, de voetjes moeten goed beschermd worden tegen contact met de spaken en de gordel moet niet zomaar los te maken zijn. De veiligheid van onze fietsstoeltjes is daarom onze nummer één prioriteit.

Europese veiligheidsnormen

Voor fietsstoeltjes gelden strenge Europese veiligheidsnormen. De Europese Veiligheidsnorm EN14344:2022 bepaalt waaraan fietsstoeltjes moeten voldoen. Maar wat staat er nu precies in zo’n veiligheidsnorm? Onder meer de volgende punten:

● Om te voorkomen dat kindervoetjes tussen de spaken terecht komen, moet een fietsstoeltje voorzien zijn van geïntegreerde spaakbescherming bij de voetsteunen.

● De voetsteunen moeten voorzien zijn van riempjes die niet door kinderen losgemaakt kunnen worden.

● Het fietsstoeltje moet voorzien zijn van een 3- of 5-puntsgordel die niet door kinderen losgemaakt kan worden.

● Er mogen geen scherpe randjes of kleine hoekjes en gaatjes in het fietsstoeltje zitten waaraan kinderen zich kunnen bezeren of hun vingertjes doorheen kunnen steken.

Fietsstoeltjes die op de bagagedrager gemonteerd worden, moeten met een extra zekering aan de fiets bevestigd kunnen worden.

● Fietsstoeltjes moeten voorzien zijn van een rugleuning en armleuningen die hoog genoeg zijn, zodat ze voldoende bescherming bieden bij eventuele ongelukken.

Veiligheid van Qibbel fietsstoeltjes

De veiligheid van de fietsstoeltjes van Qibbel wordt gegarandeerd door de Europese Veiligheidsnorm EN14344:2022. De norm is halverwege 2022 aangescherpt en de fietsstoeltjes van Qibbel zijn geüpdatet om aan de nieuwste eisen te voldoen. Zo hebben we bijvoorbeeld een armleuninkje toegevoegd voor extra bescherming aan de zijkant en hebben we de gordelband verbeterd zodat de delen rondom de schouderhoogteverstellers minder makkelijk verdraaien. Aan het 6+ Junior zitje hebben we een veiligheidsgordel toegevoegd, waardoor het stoeltje altijd een dubbele bevestiging aan de fiets heeft.

De fietsstoeltjes van Qibbel vind je bij de fietsenwinkel bij jou in de buurt.