Wanneer is het tijd voor een nieuw fietsstoeltje?

Kinderen groeien als kool. Voor je het weet zijn ze uit hun eerste kleertjes gegroeid, heb je een grotere maat luiers nodig en passen die schattige babyschoentjes niet meer. Als ze wat groter worden hebben ze al gauw een groter bedje nodig, wordt de maxi-cosi vervangen door een kinderstoel en zetten ze hun eerste stapjes. Als baby’s een maand of 9 oud zijn, vindt wat ons betreft de leukste ontwikkeling plaats: je kindje kan zelfstandig zitten! Waarom wij dit bij Qibbel zo’n memorabel moment vinden? Omdat je kindje dan ook zelfstandig in een fietsstoeltje kan zitten.

Op fietsavontuur

Zodra je kindje vanaf een maand of 9 in een fietsstoeltje kan zitten, kunnen de fietsavonturen beginnen! In het begin zullen jullie misschien nog geen lange tochten maken, maar ook voor kleine stukjes is het belangrijk dat je kindje in een comfortabel en veilig fietsstoeltje zit. En voor papa en mama is het fijn als het fietsstoeltje zo licht mogelijk is. Bij Qibbel hebben we overal aan gedacht. Onze fietsstoeltjes zijn comfortabel, veilig, licht van gewicht en makkelijk te monteren.

Qibbel Air fietsstoeltjes

Over snel groeiende kinderen hoef je je met de fietsstoeltjes van Qibbel geen zorgen te maken. Onze zitjes zijn er namelijk voor gemaakt om een aantal jaar met je kindje mee te groeien.

Qibbel Air voorzitje

De meeste kinderen beginnen in een voorzitje. Als je kindje voorop zit, kun je hem of haar beter in de gaten houden dan wanneer hij of zij achterop zit. Het is voor je kindje ook leuker om voorop te zitten, want daar kan hij of zij beter om zich heen kijken. Het voorzitje kan voorzien worden van een windscherm en onze toybar met toeter en dierennavigatie. Zo wordt fietsen nog leuker! Het voorzitje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar (tot maximaal 15 kilo).

Qibbel Air achterzitje

Een vraag die we bij Qibbel vaak horen is deze: vanaf welke leeftijd mag mijn kindje achterop de fiets? In principe mag een kindje vanaf 9 maanden achterop de fiets, mits het fietsstoeltje geschikt is voor kinderen van die leeftijd. Over het algemeen zien we dat vooral kinderen vanaf een jaar of 2 achterop de fiets zitten. Het moment dat kinderen van voorop de fiets naar achterop de fiets verhuizen is dus niet aan een specifieke leeftijd gebonden. Vaak zien we dat een kind achterop gaat zitten wanneer er een jonger broertje of zusje de plek voorop overneemt. Vanaf de leeftijd van 3 jaar is het Qibbel voorzitje niet meer geschikt, dus dan verhuist je kindje sowieso naar achterop de fiets. Vervolgens kunnen ze tot ze een jaar of 6 zijn (of maximaal 22 kilo) in het achterzitje zitten.

Qibbel Junior zitje

Wanneer je kind het achterzitje ontgroeid is, is het tijd om over te stappen op het Qibbel 6+ Junior zitje. Ook al kan je kind op deze leeftijd al zelf fietsen, het is altijd handig om toch een veilig comfortabel plekje bij papa of mama achterop te hebben. Ons junior zitje is stevig, heeft een veiligheidsgordel en inklapbare voetsteunen. Het zitje is geschikt voor kinderen tot 35 kilo. Vraag altijd even bij de fietsenwinkel na of je bagagedrager dit gewicht ook kan dragen.