Het meest Nederlandse fietsstoeltje

Fietsen is een echte Nederlandse traditie. In 2021 legden we in Nederland gemiddeld 979 kilometer per persoon af op de fiets. Met zoveel fietskilometers weten wij als Nederlanders natuurlijk precies waar een fiets en fietsaccessoires aan moeten voldoen. Waar kun je je fietsstoeltjes dus beter laten maken dan gewoon hier in ons eigen fietslandje? Precies.

Productie in Nederland

Qibbel is onderdeel van Widek B.V., een echt familiebedrijf dat sinds 1936 actief is in de fietsindustrie. Widek is begonnen als metaalwarenfabriek en is inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van onderdelen voor de fietsbranche.

Alle fietsstoeltjes en bijbehorende accessoires van Qibbel worden in onze fabriek in Krimpen aan den IJssel gemaakt. Onze fabriekshal van ca. 7.100 m2 is voorzien van de modernste productiemachines. Doordat we de productie van onze stoeltjes in eigen beheer houden, kunnen we de kwaliteit van de producten en de betrouwbaarheid van het productieproces optimaal bewaken. We sterven continu naar productverbeteringen en nemen geen genoegen met ‘goed genoeg’. Alleen fietsstoeltjes van topkwaliteit verlaten onze fabriek, daar maken wij geen enkele uitzondering op.

De voordelen van productie in eigen land

Naast de kwaliteit en de betrouwbaarheid heeft productie in eigen land nog meer voordelen. Ondanks de hoge kwaliteit van onze producten, kan er natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor er een onderdeel kapot gaat. Vaak is het niet nodig om het hele fietsstoeltje te vervangen. Doordat we de productie geheel in eigen hand hebben, zijn reserve-onderdelen makkelijk te krijgen. Zo hoef je niet meteen een nieuw stoeltje te kopen, wat beter is voor het milieu en voor jouw portemonnee.

Een ander milieuvoordeel van de lokale productie van Qibbel fietsstoeltjes is de lage ecologische voetafdruk die we achterlaten. Onderdelen hoeven niet de halve wereld over te vliegen of te varen voordat ze in de winkel liggen. Binnen een paar uur rijden liggen onze producten in de winkels, van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg. Hierdoor wordt er veel minder CO2 uitgestoten tussen het moment van productie en het moment dat jij jouw fietsstoeltje achterop je fiets zet. Wil je daar zelf ook nog een positieve bijdrage aan leveren? Dan ga je natuurlijk lekker op de fiets naar de fietsenmaker om het stoeltje te kopen.

Produceren op de plek waar je producten verkocht worden zorgt ook voor meer flexibiliteit. We kunnen snel inspelen op trends en onze levertijden zijn kort. Hierdoor vind jij altijd de nieuwste en meest trendy Qibbel fietsstoeltjes en accessoires in de schappen van de fietsenmaker bij jou in de buurt.