De voordelen van onze mesh rugleuning

Alle Qibbel kinderzitjes voor kinderen tot 6 jaar zijn voorzien van een mesh rugleuning. Je kent het materiaal mesh misschien wel van bureaustoelen of van de zitting van ligfietsen. Het is een 3D-geweven kunststof materiaal met hele kleine gaatjes erin. Mesh heeft verschillende eigenschappen die het materiaal ideaal maken voor de rugleuning van onze kinderzitjes.

De voordelen van mesh

Mesh wordt niet voor niets veel gebruikt als rugleuning voor bureaustoelen en als zitting van ligfietsen. De eigenschappen die mesh zo ideaal maken voor deze toepassingen, zijn ook de reden dat we bij Qibbel het materiaal gebruiken voor de rugleuning van onze kinderzitjes: mesh is sterk, ventileert goed en zit comfortabel. Daarnaast is het licht van gewicht, waardoor we onze kinderzitjes zo licht mogelijk kunnen houden.

Sterk

Mesh is een supersterk materiaal dat goed tegen een stootje kan. Het is flexibel, waardoor het niet snel scheurt of breekt. Valt je fiets een keer om als je hem geparkeerd hebt? Voor de mesh rugleuning is dit geen probleem. Is er toch een klein scheurtje ontstaan, bijvoorbeeld doordat je er met een scherp voorwerp langs bent gegaan? Dan is er geen man overboord. De randen van de beschadiging gaan namelijk niet rafelen en het kleine scheurtje wordt geen grote scheur. Je kan het kinderzitje, mits het om een kleine beschadiging gaat, dus gewoon veilig blijven gebruiken. Zit er een grote scheur in de rugleuning? Of zit de scheur op een ongunstige plek? Dan adviseren we om contact op te nemen met de verkoper.

Ventilerend

Dankzij de kleine gaatjes in mesh is het materiaal goed ventilerend. Er kan voldoende lucht bij de rug van je kind, waardoor je kind niet overmatig gaat zweten, zelfs niet als je van de zomer een lekkere lange fietstocht gaat maken. Ondanks dat het materiaal zwart is, wordt het niet warm als de zon er flink op schijnt. Zelfs op de warmste zomerdagen zit je kind dus comfortabel in het fietsstoeltje. Word je onderweg verrast door een flinke bui? Mesh droogt snel, dus je kind hoeft niet de rest van de dag in een nat stoeltje te zitten.

Comfortabel

Een mesh rugleuning zit comfortabel omdat het licht elastisch is en meeveert met de bewegingen van je kind. Hierdoor voelt het zacht aan en ontstaan er geen drukplekken. Zo zit je kind niet alleen veilig, maar kan het comfortabel genieten van lange fietstochten.