Qibbel logo

Veel gestelde vragen

 

 

 • 1.

  Voldoen de Qibbel fietszitjes aan de veiligheidseisen?

  Het Qibbel voorzitje (max. 15 kg) en achterzitje (max. 22 kg) voldoen aan de veiligheidsnorm EN 14344. Voor het Qibbel 6+ Junior zitje (max. 35 kg) is deze regelgeving niet van toepassing. Door het stevige stoeltje, de voetsteunen en de gordel biedt Qibbel een veilige manier om kinderen te vervoeren.

 • 2.

  Past een Qibbel fietszitje op mijn fiets?

  Omdat er veel verschillende type fietsen zijn, adviseren wij om bij je dichtstbijzijnde Qibbel dealer te informeren. Deze kan beoordelen of montage van een Qibbel fietszitje op jouw fiets mogelijk is.

 • 3.

  Wat zijn de Qibbel adviesverkoopprijzen?

  Een overzicht van de Qibbel adviesverkoopprijzen kun je hier downloaden:
  Qibbel voorzitje
  Qibbel achterzitje
  Qibbel 6+ Junior zitje

 • 4.

  Waar is Qibbel te koop?

  Het Qibbel assortiment is verkrijgbaar bij vrijwel alle betere fietsspeciaalzaken. Door middel van de dealerzoekfunctie kun je heel eenvoudig zoeken naar de dichtstbijzijnde Qibbel dealer.

 • 5.

  Zijn er bijpassende fietstassen verkrijgbaar?

  Voor bijpassende fietstassen en manden bieden de collecties van New Looxs en Basil volop mogelijkheden. Informeer hiernaar bij jouw dichtstbijzijnde Qibbel dealer.

 • 6.

  Wat moet ik doen als er een Qibbel artikel kapot is?

  Qibbel streeft ernaar om producten aan te bieden die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid. Mocht er toch een artikel kapot zijn, adviseren wij je contact op te nemen met jouw dichtstbijzijnde Qibbel dealer. Deze kan de situatie beoordelen en het artikel vervangen.

 • 7.

  Hoe lang is de garantieperiode?

  Qibbel geeft twee jaar garantie op fabricage- en/of materiaalfouten. De garantie gaat in op de datum van aankoop, bewaar daarvoor jouw aankoopbewijs.

 • 8.

  Ik ben mijn handleiding kwijt. Hoe kan ik een nieuwe krijgen?

  Je kunt de handleiding downloaden als een PDF. Klik hier om naar de downloadpagina te gaan.

 • 9.

  Heeft het achterzitje een slaapstand?

  Ja! Is je kind moe of hangerig na een drukke dag? Het achterzitje kan eenvoudig van een actieve houding naar de slaapstand worden omgezet, zodat je kind lekker achterover leunend of slapend naar huis gereden kan worden.

 • 10.

  Hoe verander ik de combinatie van het cijferslot?

  Alle cijfersloten worden geleverd met de vooraf ingestelde combinatie 000. 1. Vorm de combinatie van de drie ingestelde cijfers op de middelste lijn door de cijferwieltjes te draaien. 2. Houd de instelknop ingedrukt met behulp van een balpen of een vergelijkbaar voorwerp. Laat de instelknop niet los voordat alle drie de cijfers van de nieuwe combinatie zijn ingesteld. 3. Verdraai de cijferwieltjes tot de nieuwe cijfercombinatie op de middelste lijn is gevormd. 4. Laat de instelknop los.

* verplichte velden