Qibbel logo

6+ Junior

Dit fietszitje is ontworpen om kinderen van 6 tot ca. 10 jaar veilig en comfortabel op de fiets te vervoeren. Net als alle andere Qibbel fietszitjes heeft de Qibbel 6+ Junior een dubbelwandige kunststof kuip die is verstevigd met een metalen frame. Het zitje kan op een eenvoudige manier, zonder gereedschap, op de bagagedrager worden bevestigd. Het Qibbel 6+ Junior zitje is voorzien van een veiligheidsgordel en inklapbare voetsteunen.

Veilig en gebruiksvriendelijk 
De dubbelwandige kunststof kuip van het Qibbel 6+ Junior zitje is verstevigd met een metalen frame zodat een stevige en veilige zit verzekerd is. Het zitje kan op een eenvoudige manier, zonder gereedschap, op de bagagedrager worden bevestigd. Het ingebouwde klemmechanisme is in breedte verstelbaar en maakt dat het zitje past op bagagedragers van 12 tot 18 cm. Het zitje is ontworpen voor een belasting tot 35 kg. Het is wel belangrijk dat de bagagedrager dit gewicht ook kan dragen.

Compleet met heupgordel en voetsteunen
In het Qibbel 6+ Junior zitje is een heupgordel met een driepuntssluiting geïntegreerd voor optimale veiligheid tijdens de fietsrit. Bij het zitje worden stevige voetsteunen geleverd die op de gewenste hoogte op het frame van de fiets kunnen worden gemonteerd. Voor het aandraaien van de moeren is alleen een inbussleutel nodig.

Naast het succesvolle 6+ Junior zitje in de kleuren antraciet-grijs, zwart en blauw met bruin kussentje is het assortiment uitgebreid met de kleuren: legergroen en zwart met khaki kussentje.

Alle onderdelen los leverbaar
Het Qibbel 6+ Junior zitje is beschikbaar als compleet pakket, bestaande uit:
• Zitje met geïntegreerde bagagedragerbevestiging
• 2 stevige inklapbare voetsteunen
• Veiligheidsgordel
Alle onderdelen kunnen ook los worden gekocht.

 

Veel gestelde vragen

 • 1.

  Wat is een veilige manier om mijn kind van 6+ te vervoeren?

  Kinderen van 6 tot 10 jaar kunnen veilig en comfortabel op de fiets vervoerd worden met het Qibbel 6+ Junior fietszitje.

 • 2.

  Voldoen de Qibbel fietszitjes aan de veiligheidseisen?

  Het Qibbel voorzitje (max. 15 kg) en achterzitje (max. 22 kg) voldoen aan de veiligheidsnorm EN 14344. Voor het Qibbel 6+ Junior zitje (max. 35 kg) is deze regelgeving niet van toepassing. Door het stevige stoeltje, de voetsteunen en de gordel biedt Qibbel een veilige manier om kinderen te vervoeren.

 • 3.

  Zijn de voetsteunen verstelbaar?

  Ja, de voetsteunen van het voorzitje en achterzitje zijn zonder gereedschap aan te passen aan de groei van het kind.

 • 4.

  Ik twijfel welke bevestiging voor mijn fiets geschikt is. Wat moet ik doen?

  Er zijn veel verschillende type fietsen. Neem uw fiets mee naar uw dichtstbijzijnde Qibbel dealerzodat deze kan beoordelen welke montage voor uw fiets geschikt is.

 • 5.

  Past een Qibbel fietszitje op mijn fiets?

  Omdat er veel verschillende type fietsen zijn, adviseren wij om bij je dichtstbijzijnde Qibbel dealer te informeren. Deze kan beoordelen of montage van een Qibbel fietszitje op jouw fiets mogelijk is.