Past het Qibbel fietszitje op een elektrische fiets?

Ze zijn niet meer weg te denken uit het verkeer: elektrische fietsen. Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets als woon-werkverkeer in plaats van een auto of het openbaar vervoer of om lekker van lange fietstochten te genieten. Waar we jaren geleden nog vooral oudere mensen op een elektrische fiets zagen, is hij nu populair bij mensen van alle leeftijden, ook bij ouders van jonge kinderen. Vandaar dat we bij Qibbel steeds vaker de vraag krijgen of ons kinderzitje op een elektrische fiets past.

Het Qibbel Air fietszitje en de elektrische fiets

Steeds meer elektrische fietsen hebben de accu in of op het frame van de fiets bevestigd. Op 99% van deze elektrische fietsen kan het Qibbel Air achterzitje en de Qibbel 6+ Junior probleemloos geïnstalleerd worden. Het is hierbij natuurlijk wel van belang dat de bagagedrager minimaal 27 kg (37 kg voor de 6+ Junior) aan gewicht kan dragen en dat de bagagedrager tussen de 11 en 17 cm breed is met een buisdiameter tussen de 10 en 22 mm.

Elektrische fiets met accu onder de bagagedrager

Heeft jouw elektrische fiets de accu onder de bagagedrager zitten? In de meeste gevallen past het Qibbel zitje prima op de bagagedrager. In sommige gevallen kan het monteren van een fietszitje een probleem zijn maar het is over het algemeen gelukkig wel op te lossen zonder dat je een nieuwe fiets hoeft te kopen.

Als je bagagedrager minimaal 27 kg aan gewicht kan dragen, kun je het fietszitje monteren met behulp van een zogenaamde opzetdrager. Dit is een frame dat je op je bagagedrager monteert, waarop je dan vervolgens je fietszitje monteert. De Universele opzetdrager speciaal voor e-bikes van Steco is hier een goed voorbeeld van. Deze opzetdrager is speciaal ontworpen om gemonteerd te worden op een bagagedrager waar een accu onder zit en zorgt ervoor dat je fietszitje stevig op de bagagedrager gemonteerd kan worden.

Je monteert het Qibbel Air achterzitje op de opzetdrager volgens de instructies voor montage op een normale bagagedrager.

Veiligheid op de elektrische fiets

Gaan jij en je kindje op fietsavontuur met de elektrische fiets? Houd dan jullie veiligheid goed in de gaten. Een elektrische fiets gaat vaak harder dan je medeweggebruikers denken. Een automobilist denkt misschien dat hij nog ruim de tijd heeft om af te slaan, maar voor hij het weet zit je naast de auto. Fiets dus niet te hard en let extra goed op het verkeer om je heen. 

Twijfel? Vraag advies!

Twijfel je of jouw fiets geschikt is voor gebruik met een Qibbel Air fietszitje? Vraag dan advies bij de fietsenwinkel bij jou in de buurt. De medewerkers daar kunnen je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn met jouw elektrische fiets.